19:23 / 15.08.2018.

Autor: D.B.V./HRT

Projekt e-škola ide dalje

-

-

Foto: - / -

Potkraj mjeseca završava pilot-projekt 'e-škola' vrijedan 300 milijuna kuna. Rezultati ohrabruju.
Nakon tri godine - potkraj mjeseca završava pilot-projekt 'e-škola' vrijedan 300 milijuna kuna. Uključene škole iz svih dijelova zemlje - dobile su informatičku opremu i infrastrukturu, a profesori i učenici pametne ploče i tablete. Za učitelje i profesore održano je više od 1900 radionica, tečajeva i webinara.

Projekt e-škola obuhvatio je prije 3 godine 151 školu, što je 10 % škola u Hrvatskoj i prvi je put istražena digitalna zrelost škola. Rezultati nisu bili ohrabrujući. Tek svaka peta škola u projektu ocijenjena je trojkom- kao digitalno osposobljena, a prosječna ocjena bila je mršava dvojka. Danas - njihova je prosječna ocjena - solidna četvorka.

E-škola ide dalje, najavljuju u CARNET-u. Do 2022. planiraju u njega uključiti sve hrvatske škole. Projekt je vrijedan 1,3 milijarde kuna, većina novca je iz europskih fondova. A održavanje opreme iz pilot faze projekta preuzet će osnivači škola - gradovi i županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!