Projekt "Nisi sama ideš s nama"

03.06.2020.

14:49

Autor: HRT

default error photo
U usluzi projekte „Nisi sama ideš s nama“ do sada je osigurano više od 10.000 vožnji pacijentica na kemoterapije.
U usluzi projekte „Nisi sama ideš s nama“ do sada je osigurano više od 10.000 vožnji pacijentica na kemoterapije.

U tijeku je 7. humanitarna akcija koju organizira udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same koja za cilj ima platiti taksi prijevoz oboljelim pacijenticama koje idu na kemoterapiju u zagrebačke bolnice.

U emisiji Studio 4, akciju su predstavile Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo Same.

Kako ih je koronavirus primorao da otkažu travanjski humanitarni koncert, odlučile su se novu kolekciju majci predstaviti online humanitarnu akciju. I dalje su nastavile sjajnu suradnju sa Slavenom Kosanovićem Lunarom strip art umjetnikom, a ideja je bila da se naprave i muške majice jer se povećao interes za njima. Supružnici, partneri, članovi obitelji, prijatelji kupnjom majice su željeli dati im potporu, a svaka kuna iz ove akcije, kao i iz prethodnih ide za prijevoz pacijentica na kemoterapije.

Majice su hrvatski proizvod, napravile su suradnju s osječkim Studijom 360 koji za njih šije majice i to se pokazalo jako dobrim. Cilj im je što više majci prodati kako bi se što više novaca skupilo za prijevoz oboljelih žena na terapije.

Umjetnici i  svi ljudi dobre volje koji su kupili majice, obuku ih i šalju im fotografije iz svih krajeva svijeta. Jako su zadovoljne potporom građana, a voljele bi da za informaciju mogu dobiti besplatni prijevoz na kemoterapije u zagrebačkim bolnicama.

U vrijeme koronavirusa, kada je bila izvanredna situacija, nije bilo gradskog, međugradskog prijevoza, svakako je oboljelima ovaj vid prijevoza olakšao put na terapije.

Kada doznaju dijagnozu i počnu se liječiti ženama je najvažnija  potpora obitelji i prijatelja. Njima u znak zahvalnosti je i pokrenuta ova udruga.

Posebno ih veseli kada pomognu nekom kome je to pomoć i podrška potrebna, kao što su i starije sugrađanke koje žive same uz jasnu poruku - Maligna bolest je nešto što nitko ne smije proći sam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!