17:35 / 12.08.2020.

Autor: Željko Valčić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Projekt "Tu je tvoj dom" ide dalje

-

-

Foto: - / -

Potpore su dobile obitelji s dvoje i više djece, a slijede i ugovori za one s jednim djetetom.
Dodjelom 12 novih ugovora o bespovratnoj potpori za izgradnju ili obnovu stambenog prostora nastavljena je provedba županijskog projekta "Tu je tvoj dom".

Cilj je projekta potaknuti mlade obitelji na ostanak u ruralnim područjima Splitsko-dalmatinske županije. Dodijeljene su potpore u rasponu od 55 do 110 tisuća kuna, a ukupna vrijednost je milijun i 30 tisuća. Potpore su dobile obitelji s dvoje i više djece, a slijede i ugovori za one s jednim djetetom.

- Projekt ide dalje i do kraja godine ćemo potpisati još tridesetak koji su ispunili sve uvjete. Onda krećemo u novi natječaj koji ćemo nadam se do kraja desetog, jedanaestog mjeseca i objaviti, rekao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Dosad je u projekt "Tu je tvoj dom" uloženo 8 milijuna i 820 tisuća kuna, najvećim dijelom kao poticaj izgradnji ili obnovi obiteljskih kuća, a manjim dijelom i kao pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta.

Korisnici potpora različitih su zanimanja i razine obrazovanja, ali žele ostati na djedovini i obiteljima pružiti ugodan život. Dobro je što se interes za projekt iz Dalmatinske zagore širi i na otoke pa su danas dodijeljena i dva ugovora korisnicima na otoku Braču.

U županiji se nadaju da će se projekt "Tu je tvoj dom" proširiti na nacionalnu razinu i postati sastavni dio državne demografske politike.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!