20:47 / 06.12.2019.

Autor: HRT

Projekti za svijetlu budućnost Krapinsko-zagorske županije

-

-

Foto: - / -

Vlada je donijela niz zaključaka i odluka o projektima vezanim uz sam Grad, ali i županiju, ponajprije uz unapređenje cestovne i željezničke infrastrukture.
Nakon dugog niza godina Vlada ponovno u Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji. Donesen je niz zaključaka i odluka o projektima vezanim uz sam Grad, ali i županiju, ponajprije uz unapređenje cestovne i željezničke infrastrukture. To bi trebalo pridonijeti ravnopravnom regionalnom razvoju. Gosti Teme dana bili su župan Željko Kolar te krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

- Sjednica Vlade u Krapinsko-zagorskoj županiji

Željko Kolar
, krapinsko-zagorski župan istaknuo je da postoji niz odluka koji će doprinijeti razvoju Krapinsko-zagorske županije.

- Naravno, kad Andrej Plenković spomene 3 i pol milijarde kuna da to zvuči strahovito. Radi se o brojnim infrastrukturnim projektima koji još nisu ni u izradi dokumentarne faze, dodaje Kolar. 

Zoran Gregurović, krapinski gradonačelnik, ističe kako bi volio da Vlada dođe u Krapinu kao sveti Nikola, što se dobrim dijelom i ostvarilo po brojnim projektima.

- Iako se podupiru projekti u gradu i županiji kontinuirano, drago nam je da su danas donijete određene odluke i zaključci. Kad Vlada donese određenu odluku i zaključak, onda je to garancija da će se ti projekti u budućnosti realizirati. Ovaj dan će sigurno ostati zlatnim slovima upisan kao dan kad je potpisana elektrifikacija pruge do Krapine.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice proglašena je centrom za robotiku.

- Zdravstveni turizam je naše strateško opredijeljene s obzirom na kvalitetu kadra koji imamo i s obzirom na termalne izvore koje imamo, dodaje Kolar.

Kolar ističe kako su se stranim investitorima izložili projekti. Jedan od njih je i elektrifikacija pruge od Zaboka do Zaprešića je u tijeku. 

- Sve strane tvrtke koje su došle u Krapinsko-zagorsku županiju ne samo da su ostale nego su i dodatno investirale. To je sigurno dobra poveznica za strane investitore koji bi željeli investirati. Osobno imenujem čovjeka na građevinskim dozvolama kad strani investitor pokreće projekt. Projekti koji su bitni za naš Grad i županiju nemaju stranačku oznaku, boljitak naših mjesta je ispred svega, naglašava Željko Kolar.

Gregurović kaže kako mnogo stanovnika Krapine dnevno puno putuje do Zagreba pa će i željeznica odigrati važnu odluku kao i sporedna cesta za Krapinu. Gregurović ističe da bi projekt "Crna kraljica" trebao promijeniti vizure grada Krapine.

- U Krapini nedostaje smještajnih kapaciteta i nedostaje hotel i na tome treba raditi, zaključuje krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!