16:22 / 05.06.2021.

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/HRT

Promet povećan, ali bez gužve i čekanja

Promet u splitskoj luci

Promet u splitskoj luci

Foto: HRT / HRT

Danas i sutra 67 zrakoplova sletjet će u splitsku zračnu luku, kroz koju će tijekom prvog lipanjskog vikenda proći oko 6 tisuća putnika. Dobri su i pokazatelji rasta prometa u splitskoj trajektnoj luci, koja u odnosu na prošli tjedan bilježi 20-postotno povećanje broja putnika - većinom predsezonskih gostiju na srednjodalmatinskim otocima.

Gužve i čekanja nema. U splitskoj luci ukrcava se prema planu plovidbe. Ljetne temperature na otoke su privukle i prve goste. Najviše putnika plovi prema Supetru na Braču. Od ostalih otoka traži se karta više za Vis, Stari Grad na Hvaru i Šoltu.

- Uključujući jučerašnji dan, očekujemo 25 000 putnika i 10 000 vozila, tako da je to odličan početak lipnja. Kad još krenemo od posljednjeg blagdana, trenutno nema velike gužve, ali jučer nam je startao i ljetni raspored s više linija pa su nam se putnici lijepo rasporedili - kaže Jelena Ivulić, voditeljica agencije Jadrolinije - Split.

Aktualna epidemiološka situacija znatno je povoljnija negoli nekoliko tjedana prije. Dobra popunjenost trajekata i dvotrupaca na početku lipnja, najavljuje solidnu turističku sezonu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!