Prometne gužve u Lučkom postale su neizdržive

08.11.2022.

19:03

Autor: Marisabel Majić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Prometne gužve u Lučkom

Prometne gužve u Lučkom

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Stanovnici Zagreba i gradova u zagrebačkoj županiji svaki dan kada krenu na posao jutra i popodnevne sate provode u nepreglednim kolonama. Prometne gužve u Lučkom posebno u to vrijeme postale su neizdržive. Prometna infrastruktura je nedostatna a nažalost osim gužvi i nesreće u kojima nerijetko stradaju pješaci usporavaju promet. 

Stanovnici Lučkog svaki dan strahuju za svoju sigurnost. Križanje Puškarićeve i Ježdovečke ulice mjesto je čestih nesreća.

- Poginula je jedna sumještanka, nažalost, naletio je na nju jedan šleper. Ali nije samo ona, nego je prije par godina nesretno stradalo nekoliko ljudi, poručio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Lučko Marko Vranić.

Hrvatske autoceste prije gotovo godinu dana napravile su očevid za unapređenje tog raskrižja. Gužve se stvaraju svaki dan, a potrebne prometne infrastrukture i dalje nema.

- Ovo križanje treba unaprijediti u smislu poboljšanja signalizacije, prometnog ogledala, a i pričalo se o semaforu, ali još nismo dobili odgovor od Hrvatskih autocesta koje su nadležne za ovu cestu, može li se ili ne može napraviti, kazao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Lučko.

- Lučko se širi, daje prirez u grad Zagreb, a imam osjećaj da nam se to ne vraća za poboljšanje naše komunalne infrastrukture, dodao je.

A za poboljšanje komunalne infrastrukture osigurano je oko osamdeset milijuna kuna iz fondova Europske unije. No ova je prometnica u nadležnosti Hrvatskih autocesta, stoga su mještanima ruke vezane.

Strah ih je za djecu, jer nema ni pješačkog prijelaza.

A prometni problem nije jedini koji muči Lučko. Dio kvarta nema ni kanalizacijski priključak za koji nikako da dobiju odobrenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!