13:37 / 08.09.2020.

Autor: Dinko Kreštalica/Regionalni dnevnik/HRT

Prometni kolaps u Šestinama

-

-

Foto: - / -

Dok ne bude dovršeno i ovo privremeno rješenje, do daljnjega će policija i prometni redari regulirati promet oko škole.
Prvi dan školske godine ostavio je gorak okus među roditeljima koji su dovezli djecu u Osnovnu školu Šestine i susjedni Dječji vrtić. Uska ulica koja do njih vodi godinama se zbog imovinsko pravnih poslova ne može proširiti pa su česte gužve, ali kakva je zabilježena jučer nitko ne pamti.

U utorak su bili na terenu prometni redari i policija -  kolapsa nema, ali za svoj komadić slobodnog prostora uske slijepe ulice bore se automobili, đaci, roditelji koji vode djecu u vrtić.

Kažu, institucije zatvaraju oči pred problemom koji traje duže od 20 godina. Održan je hitan sastanak, a uz policiju, ljudi iz čak 5 gradskih ureda.

Dobili su obećanje iz ureda za mjesnu samoupravu, za privremenim rješenjem - probijanje ceste iza škole uz izgradnju nogostupa, prema šestinskoj cesti, odnosno Mlinovima. Dobit će i dodatnih 30-ak parkirnih mjesta, a sve bi trebalo biti gotovo kroz 3 tjedna. No ovo je tek gašenje požara koji je jučer eskalirao.

- Svašta preko noći nikne pa može i ova jedna cesta kao privremeno rješenje da djeca mogu hodati sa strane bez straha da će ih neki od automobila s retrovizorom zakačiti, doći sigurno u školu i iz škole – izjavila je Tea Kic, predstavnica vijeća roditelja OŠ Šestine.

- Trebalo je voditi računa o tome da će jednog dana naselje rasti, da će broj stanovnika rasti pa tako i broj djece  - dodao je Ljubomir Špiljar, ravnatelj OŠ Šestine.

Dugo upozoravaju na ovaj prometni problem, održani su mnogi sastanci, na mnoge su adrese uputili više od stotinu dopisa, do danas ništa konkretno nisu dobili. Sve zapinje u imovinsko-pravnim poslovima, čak i 50 godina stara škola još uvijek ima više privatnih vlasnika.

Dok ne bude dovršeno i ovo privremeno rješenje, do daljnjega će policija i prometni redari regulirati promet oko škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!