Promovirani časnici na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman

26.06.2020.

14:40

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo
Promovirano je 177 polaznika od čega je 19 polaznika iz stranih zemalja i to iz BiH, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije.
Svečano je danas bilo na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman. Održana je svečana promocija polaznika vojne škole i dodjela diploma.

Promovirano je 177 polaznika od čega je 19 polaznika iz stranih zemalja i to iz BiH, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Danas su promovirani polaznici od Temeljne časničke izobrazbe  pa sve do najviše Ratne škole. Posebno su nagrađeni najbolji od najboljih polaznika.Svečanosti je prisustvovao predsjednik Zoran Milanović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga te načelnik Glavnog stožera Robert  Hranj kao i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miroslav Tuđman te predstavnik predsjednika Vlade i državni tajnik Tomislav Ivić.

- Čestitam svim na uspješno završenim školama. Posebno čestitam našim mladim časnicama i časnicima koji završetkom školovanja stječu svoj prvi časnički čin i dobivaju prvu časničku dužnost. Također raduje me što među vama vidim polaznike iz prijateljskih država, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonijei Slovenije, kazao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj.


- Svijet će biti još povezaniji, još međusobno isprepleteniji i još kompliciraniji nego što je danas i u tom svijetu, Vaša uloga kao čuvara hrvatske neovisnosti i cjelovitosti će biti još izazovnija, ali nadam se mirna i lijepa, poručio je Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!