06:54 / 07.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Pronađen poljski par koji se jučer izgubio na Biokovu

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dvoje Poljaka, 25-godišnjak i njegova 21-godišnja djevojka, nađeni su nedaleko od puta što od biokovskog predjela Lokva vodi prema makarskom prigradskom naselju Veliko Brdo.

Pronađen je poljski par koji se jučer predvečer izgubio na Biokovu. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske turiste su pronašli oko 22.20. Muškarac je imao više ozljeda na glavi dobivenih pri padu, a njegova je prijateljica bila vrlo prestrašena, rekao je pročelnik makarskog HGSS-a Tonči Lalić.

U nedjelju, 6. svibnja, u 19.25 od Centra 112, koji su turisti zvali, primljen je poziv u pomoć. Na predjelu ispod vrha Štropac na 1200 metara nadmorske visine, dok su se spuštali, došlo je do nesreće i 25-godišnji mladić zadobio je teške ozljede glave i desne noge. Prva ekipa spasilaca, među kojima je bio i doktor Stanice Makarska, do unesrećenog je došla u 22 sata. Nepristupačan teren, velika nadmorska visina i noć nisu išli na ruku spasiocima pa je trebalo malo više od 5 sati da unesrećenog spuste do Velikog Brda i predaju djelatnicima Hitne medicinske pomoći, objavio je makarski HGSS na Facebooku.

Dvoje Poljaka, 25-godišnjak i njegova 21-godišnja djevojka, nađeni su nedaleko od puta što od Biokovskog predjela Lokva vodi prema makarskom prigradskom naselju Veliko Brdo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!