16:01 / 31.08.2021.

Autor: P.F./Hina/HRT

Pronađena 91 stabljika indijske konoplje

Zaplijenjena marihuana

Zaplijenjena marihuana

Foto: HTV / HRT

Nasad indijske konoplje s 91 stabljikom otkrila je brodsko-posavska policija u okolici Nove Gradiške kod dvojice muškaraca starih 65 i 55 godina i otprije poznatih policiji. Za kazneno djelo koje im se stavlja na teret predviđena je kazna od jedne do 12 godina zatvora. 

Konoplja je pronađena pretragom prostora i doma koje koriste dvojica muškaraca na području Nove Gradiške.

Riječ je o jednoj od većih zapljena u ovoj godini na području Policijske uprave brodsko-posavske. Od pronađenih stabljika može se proizvesti do 15 kilograma marihuane.

- Indijsku konoplju su osumnjičeni proizvodili, posjedovali i namjeravali dalje prodavati. Policijski službenici su ih uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku PU Brodsko-posavske, rekla je glasnogovornica PU Kata Nujić.

- Nešto više zapljena imamo u odnosu na prošlu godinu. Imamo preko 10 kilograma marihuane te 169 stabljika marihuane, rekao je voditelj Odjela za obradu kriminaliteta PU Brodsko-posavske Milan Vinčazović.

Dodao je kako će marihuana biti proslijeđena u Centar za kriminalistička vještačenja.

- Kada dobijemo podatak o kojem se postotku radi podatak ćemo proslijediti Državnom odvjetništvu, rekao je Vinčazović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!