19:03 / 10.07.2018.

Autor: M.M./HRT

Pronađeno tijelo nestalog muškarca

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Službenici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica pronašli su beživotno tijelo nestalog dvadesetsedmogodišnjeg muškarca.

Službenici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica pronašli su beživotno tijelo nestalog dvadesetsedmogodišnjeg muškarca u okviru organizirane potrage na poziciji oko 1 nautičke milje sjeverno od uvale Gorička, gdje je ranije danas pronađen njegov napušteni 'JET-ski', priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Od jutra je trajala opsežna pomorska, kopnena i zračna potraga za osobom, čiji nestanak su prijavili članovi njegove obitelji.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac jučer popodne sa sportsko- rekreativnim plovilom tipa 'JET-ski' isplovio je iz smjera Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu, odakle se posljednji puta telefonski javio prijateljima i članovima obitelji sinoć u 20 sati.

U uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Pag (preko puta Lukova Šugarja) u popodnevnim satima službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog, u čijem spremniku su pronađene i osobne stvari nestaloga, no sa plovila je nedostajao ključ za paljenje koji voditelji moraju nositi pričvršćen za narukvicu. Pretpostavlja se da je pao u more, a plovilo je nastavilo plutati dok se nije nasukalo.

Kopnenu potragu uz službenike Policijske uprave Zadarske predvodio je i HGSS sa 16 pripadnika i dva psa tragača.

Na moru su vladali vrlo povoljni uvjeti, pa su vremenske neprilike isključene kao uzrok te pomorske nesreće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

prije

43 min

Spremni za let

Spremni za let