Pronađeno tijelo nestalog talijanskog ronioca u akvatoriju Kornata

25.08.2023.

17:00

Autor: Hina/HRT/A.V.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova pronašli su u kornatskom akvatoriju tijelo smrtno stradalog talijanskog ronioca čiji je nestanak prijavljen jučer poslijepodne, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tijelo nestalog ronioca na dah, talijanskog državljanina, pronađeno je oko 13 sati na sjeveroistočnoj strane nenaseljenog otočića Kurba mala.

Potraga za njim pokrenuta je jučer oko 17 sati u zadarskom arhipelagu, nakon što je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci primila dojavu o nestanku. 

Nakon privremene obustave tijekom noći, traganje je nastavljeno jutros. Prema dostupnim informacijama, nestali je ronio na dah između otočića Kurba mala i Brušnjak, u akvatoriju Kornata, kamo je u četvrtak ujutro doplovio brodicom.

Akcija traganja koordinirana je u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Sali, Lučkom kapetanijom Šibenik te Postajom pomorske i aerodromske policije u Zadru. 

U podmorskom traganju također su sudjelovale dvije skupine policijskih ronilaca policijskih uprava Zadarske i Šibensko-kninske županije, dok je za zračno traganje angažiran zrakoplov tipa Pilatus, iz sastava Obalne straže.


Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!