07:44 / 18.03.2019.

Autor: HRT

Pronađeno tijelo ribara

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ribarov gumenjak pronađen je nasukan na otočiću Šćitna, priopćeno je jučer iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Tijelo nestalog 60-godišnjeg ribara pronađeno je na otočiću Kurba Mala. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) obavijestila je o toj informaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u 7.30. 

Nestanak ribara prijavili su članovi obitelji nakon što se u subotu nije vratio iz ribanja u području Kornatskog arhipelaga. Njegov gumenjak pronađen je nasukan na otočiću Šćitna, priopćeno je jučer iz Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture.

Obavijest o nestanku hrvatskog državljanina D.I. (1959.) službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka zaprimili su u subotu oko 16 sati od Z.I., sina nestaloga. Ribar je isplovio u subotu oko podneva u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, vlastitom brodicom tip gumenjak, dužine 6 metara, pogonjen izvanbrodskim strojem snage 100KS. 

MRCC Rijeka pokrenuo je koordinirano traganje s Lučkom kapetanijom Šibenik, Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik. U traganje su angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!