07:49 / 13.01.2019.

Autor: HRT

Pronađeno tijelo trećeg radnika iz hidroelektrane

Arhivska fotografija (Grgo Jelavic/PIXSELL)

Arhivska fotografija (Grgo Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Tijelo trećeg nestalog u nesreći koja se dogodila prije četiri dana, pronađeno je u 18 sati u odvodnom kanalu.
Pronađeno je tijelo trećeg nestalog radnika hidroelektrane u Platu. Tijelo je pronađeno u odvodnom tunelu u koji su trojica radnika skočila u četvrtak u potrazi za spasom nakon što je požar buknuo. Taj je tunel ranije već pretražen, no tek nakon što je isušen, u jednoj od sporednih cijevi pronađeno je beživotno tijelo trećeg stradalog. Time je okončana opsežna četverodnevna potraga. Dubrovnik tuguje dok čeka rezultate istrage.Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske, objasnio je da je tijelo pronađeno u sporednoj cijevi relativno uskog prostora, koja je neki dan već bila pretražena, ali nedovoljno jer specijalne snage i ronioci nisu sa svojom opremom mogli ući u tu cijev.

- Zato je trebalo napraviti ispumpavanje cijelog odvodnog kanala kako bi se usporedno s njim smanjila razina vode u toj cijevi, rekao je.I Hrvatska elektroprivreda oglasila se u nedjelju navečer u vezi tragičnog događaja u HE Dubrovnik.

"Sa žaljenjem javljamo da je pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik. Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac. Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima. Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo", priopćeno je.

Inače, u nedjelju je u Konavlima pokopan jedan od poginulih, au ponedjeljak će u Dubrovniku biti i drugi.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Za trećim nestalim tragalo se već četvrti dan. U današnjoj potrazi sudjelovalo je najviše ljudi dosad, pripadnicima specijalne policije iz Splita priključili su se dubrovački ronioci. Oni su u zajedničkoj akciji preronili, odnosno pretražili akvatorij od Plata do Ključice, mjesta gdje je pronađeno tijelo druge nestale osobe iz hidroelektrane. Na terenu, na moru, i večeras su bila dva policijska glisera i ophodni brod "Omiš". Cijelo vrijeme područje je nadlijetao MUP-ov helikopter.

Na terenu su bili i mnogi prijatelji, članovi obitelji, Cavtaćani, Župljani, Dubrovčani koji su na more izašli sa svojim plovilima i barkama sa željom da pomognu u potrazi. Tragali su i članovi Gorske službe spašavanja, pa su ponovno pretražili tri mala otočića u Cavtatskom akvatoriju, a pretražili su i dio od hotela Croatia u Cavtatu prema Konavlima. Područje su nadlijetali i dronovi.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!