Propao balkon na zgradi u središtu Zagreba, jedna osoba ozlijeđena

24.03.2022.

21:30

Autor: HRT/Hina

Propao balkon na zgradi u središtu Zagreba

Propao balkon na zgradi u središtu Zagreba

Foto: HRT / HTV

U ulici Republike Austrije u centru Zagreba poslijepodne se urušio balkon na stambenoj zgradi. Na balkonu su bile dvije osoba. Jedna je s dijelovima betona pala na balkon na katu ispod. Vatrogasci su je spasili, a prema neslužbenim informacijama nije ozbiljnije ozlijeđena. Druga osoba uspjela se zadržati na katu iznad. 

Zagrebačka policija je dojavu o urušavanju dobila oko 17 sati i prema njihovim informacijama ozlijeđenoj osobi pomoć je pružena u KB "Sveti Duh". Mediji navode da se urušio balkon na 4. katu zgrade i to u trenutku kada su na njemu bile dvije osobe od kojih je jedna propala na balkon kat niže. Na mjesto događaja izašlo je više vatrogasnih vozila te su vatrogasci tu osobu izvukli s balkona na koji je propala, priopćili su vatrogasci.

"Nije se smjelo dogoditi, ali tko je to radio, pregled te zgrade, to je trebao uočiti, da se to popravi", Očito je netko odgovoran, ali to će se ustanoviti", tko je odgovoran", "Nije se smjelo dogoditi, bilo bi bolje da je bolja konstrukcija, opasno je", neke su od reakcija stanara. 

Kako se urušio balkon zgrade u vidno lošem stanju - za koju su vatrogasci rekli da je nakon potresa dobila zelenu naljepnicu - znat će se nakon očevida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!