10:18 / 13.08.2021.

Autor: P.F./Hina

Proširen prostor za čekanje na kontrolu putovnica ZL Franjo Tuđman

Zračna luka Franjo Tuđman

Zračna luka Franjo Tuđman

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman proširila je prostor za čekanje na kontrolu putovnica na prvom katu putničkog terminala kako bi se osigurao dovoljan razmak između putnika u svim prostorima terminala, kad se promet vrati u puni opseg, priopćeno je iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zračna luka ističe kako je nastavno na mjere i odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, uključujući mjere za prevenciju širenja COVID-19 koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, proširila prostor za čekanje na kontrolu putovnica na prvom katu putničkog terminala kako bi se osigurao dovoljan razmak između putnika u svim prostorima terminala, kad se promet vrati u puni opseg.

Napominje kako se proširenjem prostora za čekanje kontrole putovnica u dolascima, Zračna luka u mjesecima u kojima se bilježi postupni oporavak prometa, efikasno prilagodila novim okolnostima dodatne sanitarne procedure (kontrola PCR testova, usporedba dokumentacije putnika sa COVID bazom podataka) te tako prevenirala moguće zastoje u protoku dolaznih putnika u Zagreb.

Međunarodna zračna luka Zagreb nastavlja sa razvojem, unatoč smanjenju prometa uzrokovanog pandemijom. Postupni oporavak prometa koji bilježimo u ljetnim mjesecima ove godine dodatni je poticaj da se nastavi tim smjerom, a sve u cilju povećanja kvalitete usluga. izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!