Proširen raspon usluga gradske osječke blagajne

01.09.2022.

13:58

Autor: T.V./HRT

Proširen raspon usluga gradske osječke blagajne

Proširen raspon usluga gradske osječke blagajne

Foto: HTV / HRT

Nakon dvije godine rada proširen je raspon usluga gradske osječke blagajne gdje građani mogu platiti račune bez naknade. 

Do sada su se ondje mogli plaćati komunalna i grobna naknada, vodne usluge te odvoz otpada, a od danas i osječki dječji vrtić te kupovati i izrađivati karte za gradski prijevoz.

Uz spomenute novitete, produljeno je i radno vrijeme blagajne - radnim danom od 7 do 19:30 h te po novom i subotom do 13 h.

- Naravno da nam je cilj što je moguće više smanjiti troškove za naše sugrađane, ali i racionalizirati troškove za Grad Osijek, rekao je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin. dodao je kako će u novom radnom vremenu i uz šest usluga koje se plaćaju bez provizije u pothodniku građani moći uštedjeti nešto novca i vremena. 

Gradska je blagajna otvorena 17. lipnja 2020. godine i na njoj je do sada provedeno 534 tisuće novčanih transakcija, a njihov je ukupan iznos veći od 37 milijuna kuna.

Ured GPP-a u pothodniku preseljen je u gradsku blagajnu pa se tako uštedio još jedan trošak gradske uprave (za najam i režije). 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!