Proširena istraga protiv devetorke koja je prodajom droge zaradila pola milijuna eura

21.03.2022.

11:51

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

USKOK-ova optužnica

USKOK-ova optužnica

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Uskok je proširio istragu protiv devetorice osumnjičenih da su na ilegalnom zagrebačkom tržištu prodali najmanje 15 kilograma marihuane, 13 kilograma kokaina i 20 kilograma amfetamina, čime su zaradili najmanje 535.500 eura koje su međusobno podijelili.

Tužiteljstvo je izvijestilo da devetoricu u dobi od 31 do 49 godina sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja te izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Uskok je precizirao da 31-godišnjaka i 37-godišnjaka sumnjiči za povezivanje ostalih osumnjičenika u zločinačko udruženje te kupnju veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje u razdoblju od sredine ožujka 2021 do 22. prosinca 2021.

Uz to, tužiteljstvo sumnjiči 38-godišnjaka da je od lipnja 2021. do prosinca 2021. nabavljao drogu i zatim je preprodavao na području Velike Gorice. Uskok nadodaje da je 38-godišnjak u obiteljskoj kući u Starom Čiču, gospodarskom objektu u Novom Čiču i vikendici u Žažini držao vojnu strojnicu s redenicima, optikom, tromblonskim nastavkom i streljivom, automatsku pušku sa streljivom i dijelove potrebne za izradu eksplozivne naprave.

Uskok je priopćio da je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika, dok su ostali od ranije nalaze u istražnom zatvoru, odnosno na odsluženju kazne zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!