Nagrada za životno djelo "Ivan Šibl" - Danku Volariću i Slobodan Vlašiću

13.05.2022.

12:43

Autor: Maroje Vučićević/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Proslavljen je Dan HRT-a

Proslavljen je Dan HRT-a

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U HRT-ovom studiju "Anton Marti" proslavljen je Dan HRT-a. Ove se godine obilježava 96 godina djelovanja Hrvatskog radija i 66. rođendan Hrvatske televizije. Tim su povodom dodijeljene godišnje nagrade HRT-a. 

Nagrada za životno djelo "Ivan Šibl" za televiziju, pripala je Danku Volariću, a za životno djelo na radiju nagrađen je Slobodan Vlašić.

Kako je istaknuo glavni ravnatelj Robert Šveb, HRT-ov je prioritet održati naviše produkcijske i programske standarde.

Dodijeljene godišnje nagrade HRT-a

Dodijeljene godišnje nagrade HRT-a

Foto: Dnevnik / HRT

- Ona dolazi negdje pred kraj karijere. To je došlo dosta brzo, brže nego što čovjek očekuje. I to doživljavam kao nagradu za upornost i posvećenost ovom poslu, koji sam radio skoro godina, rekao je Danko Volarić, dobitnik godišnje nagrade "Ivan Šibl" za životno djelo za televiziju.

- To je puno projekata uz onaj uobičajeni svakodnevni novinarski rad i kroz tih četrdeset godina stekao sam brojne prijatelje i to sve kroz posao. Od naših urednika danas, direktora do kolega s kojima sam svakodnevno bio u poslu, poručio je Slobodan Vlašić, dobitnik godišnje nagrade "Ivan Šibl" za životno djelo za radio.

- Vrlo sam ponosan na naših 96 godina radija, 66 godina televizije. A posebno na 28 godina interneta. Hvala svim djelatnicima, sadašnjim i bivšim generacijama na velikom trudu i radu i na visokom profesionalizmu u obavljanju svog posla. Čestitam Dan HRT- a, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!