18:51 / 01.05.2018.

Autor: HRT

Proslavljen Praznik rada diljem Hrvatske

Dubrovnik (Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Dubrovnik (Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pogledajte kratku šetnju hrvatskim gradovima.
Bjelovarce je probudila tradicionalna grmljavina više od 700 motocikala.

U Zagrebu zvucima bubnjeva - sindikalisti su poslali snažnu i glasnu poruku Vladi. U prosvjednoj povorci više od tisuću građana. Ispred trgovačkog centra građane su upozoravali na problem rada nedjeljom i praznicima.

Splitska tradicija - okupljanje na Marjanu. Uz pjesmu i besplatni fažol. Sindikalna poruka - odlazak u mirovinu sa 67 godina neće riješiti mirovinski problem.

Na Peristilu dijeljenje karanfila. I to na skupu SDP-a i Nove ljevice - što je prva njihova suradnja. S ciljem - vratiti se ulici i ljudima.

I u Dubrovniku je, u organizaciji SDP-a, organizirano druženje u povodu Međunarodnog praznika rada.

U Čakovcu gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik Mario Medved ugostili su predsjednika SDP-a Davora Bernardića na prvosvibanjskoj proslavi.

Siščani su tradicionalno obilježili Praznik rada u Park-šumi Viktorovac. Uz bogat kulturno-umjetnički program središnji događaj ipak je bio podjela besplatnog prvosvibanjskog graha.

U Bjelovaru bogata ponuda hrane i pića povodom Međunarodnog praznika rada. Podijeljeno 1600 porcija graha, 700 litara piva i 1400 sladoleda.

Turistička zajednica grada Vodica pripremila je tradicionalni prvosvibanjski piknik u Rakitnici kraj crkve sv. Ivana. Nakon mise uz zabavni program vodiške Perlice su uprizorile spremanje tradicionalnog jela, divjeg zelja i palente koji su nakon završetka kuhanja posluženi gostima.

U Ronjgima pokraj Rijeke gradski SDP tradicionalno časti Riječane karanfilima, grahom i zabavnim programom. No radnicima Trećeg maja nije do zabave. 

Sa slapova Krke - jasna poruka: ukinuti rad nedjeljom i spriječiti uvoz radne snage. Minimum za normalan život traže radnici, ali i umirovljenici.

Adica - omiljeno vukovarsko odredište. Danas uz vojnički grah i čašu piva.

U Osijeku svake godine sve manje ljudi. Gubi se smisao Praznika rada, važno je jedino - dobiti porciju graha više.

Druženje i tradicionalno bicikliranje okupilo je dvije i pol tisuće Karlovčana. Uz poruku: samo udruženi radnici mogu ostvariti svoja prava!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!