09:11 / 19.11.2019.

Autor: M.Š.

Prostrijeljeni migrant i dalje teško, operiran je četvrti put

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su, među ostalima, nastradali strani državljani.
U prometnoj nesreći kod Novog Vinodolskog u ponedjeljak navečer je teško ozlijeđeno sedam osoba, od kojih su dvije operirane u KBC-u Rijeka, a sumnja se da su u jednom od automobila bili ilegalni migranti.

Uglavnoj je riječ o ozljedama ekstremiteta, doznaje se iz KBC. Kako je javila Policijska uprava primorsko-goranska, sudar se dogodio oko 18.40 sati u neposrednoj blizini Mitan marine kod Novog Vinodolskog.

20-godišnji vozač automobila "Daewoo", državljanin BiH, oglušio se na zapovijed policijskih službenika da zuaustavi vozilo. Skrenuo je u desnom oštrom zavoju na suprotni prometni trak, te se izravno sudario s nailazećim VW golfom u koje su bili vozač i suvozač.

Uz 20-godišnjeg vozača, u automobilu "Daewoo" bilo je pet stranih državljana, za koje se sumnja da su ilegalni migranti.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. U tijeku je pružanje hitne medicinske pomoći ozlijeđenim osobama.

- Sedmero je zaprimljeno, od njih nijedan nije bio u tom času životno ugrožen, nijedan nije zaprimljen u jedinicu intenzivnog liječenja. Dakle, 7 ih je zaprimljeno u naše intenzivne njege neurokirurgije, traumatologije i tornakalne kirurgije, jedan je pušten kući. I od svih sedmero, dvoje je noćas i operirano u hitnom operativnom postupku, rekla je pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC Rijeka, Martina Pavletić.

Ondje se i dalje nalazi migrant kojeg je u subotu u Gorskom kotaru prostrijelio policajac. Njegovo stanje i dalje je teško.

- Njegovo stanje je za sada stabilno, jučer je podvrgnut ponovno operativnom zahvatu koji je uspješno završen i sada se polako oporavlja nakon te četvrte operacije. Radi se o ozljedama jetre, grudnog koša, torakalne kralježnice i pluća, ističe voditelj Jedinice intenzivnog dliječenja KBC-a Rijeka, Kazimir Juričić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!