08:24 / 09.02.2020.

Autor: HRT

Prosvjed branitelja protiv govora mržnje u Samoboru

-

-

Foto: - / -

Prosvjed "Stop govoru mržnje i međusobnoj nesnošljivosti" organizirala je zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.
Na središnjem samoborskom trgu održan je prosvjed "Stop govoru mržnje i međusobnoj nesnošljivosti" u organizaciji zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

- Krešo Beljak u Nedjeljom u dva
- Beljak se ispričao zbog tweeta

- Omalovažavanje žrtve svih onih koji su se borili za Domovinu i u toj borbi ostavili dijelove svojeg tijela ili svoje duše, a mnogi dali i svoje živote, od pradavnih je vremena najveća uvreda koja se može izreći jednom narodu. Stoga Zajednica pozdravlja sve osude koje su na račun uvreda gospodina Beljaka i njegovog poticanja građanske nesnošljivosti ovih dana izrazile bratske braniteljske udruge, poručuju organizatori.- U zadnje se vrijeme puno vrijeđa Domovinski rat, dagovoljci i branitelji. Prevezišl je to normalne granice, poručio je predsjednik udruge hrvatskih dragovoljaca HOS-a Mijo Zrnović Šepina. Fahrudin Jašarević, pripadnik Alfi kazao je kako ih najviše smeta što se od branitelja želi napraviti populacija koja nije poželjna za ovo društvo. Zoran Prce, vukovarski branitelj upitao je, što bi rekli njegovi roditelji koji su stradali u Veleprometu. 


Po ocjeni organizatora na središnjem samoborskom trgu okupilo se oko tisuću prosvjednik, a među zastavama koje su nosili bila je i ona HOS-ova te transparent "Hrvatska je država branitelja, a ne lopova".

- Beljak bi trebao trenutačno odstupiti sa svih političkih pozicija, naglasio je psihijatar Herman Vukušić koji je vodio program.

Upozorivši na velik broj  suicida istaknuo je kako u Hrvatskoj dnevno umru dva branitelja prosječne dobi od 53 godine.

- Cilj je zaustaviti građanski rat koji u Hrvatskoj traje neko vrijeme, ali bez metka, rekao je osvrćući se na problem govora mržnje te je zatražio strože sankcije za one koji ga šire.

- Jednako kao što je zatraženo za kineskog turista koji je pjevao ustaške pjesme, pojasnio je svoj zahtjev Vukušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!