13:35 / 22.05.2020.

Autor: HRT4/IMS/Hina

Prosvjed ispred MUP-a, traži se istraga

-

-

Foto: - / -

Podsjetili su na fotografije na kojima su migranti koji su tvrdili da su ih hrvatski policajci označavali sprejom preko tjemena.
Prosvjedom ispred zgrade MUP-a u Zagrebu, članice Centra za mirovne studije i Inicijative Dobrodošli podsjetili su na fotografije objavljene prije dva tjedna na kojima su migranti koji su tvrdili da su ih hrvatski policajci označavali sprejom preko tjemena. Traže provođenje istrage.

Policija bez komentara o snimci nasilja nad migrantima u kampu u BiH

Inače, policija Unsko-sanskog kantona u BiH nije se oglasila o nedavno objavljenoj snimci nasilja policije nad migrantima za koju mediji tvrde da je snimljena u kampu Miral u Velikoj Kladuši.

Na snimci koja je u utorak i srijedu osvanula na više medijskih portala u BiH i Hrvatskoj vidi se kako policija palicama udara migrante.

Mediji navode da je snimka, u trajanju od 30-ak sekundi, tijekom svibnja nastala u izbjegličkom kampu Miral u Velikoj Kladuši, najvjerojatnije nakon zatvaranja nefunkcionalnih objekta u kojem su migranti ilegalno boravili i pri tom su upućeni u Miral.

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Hini od srijede nije odgovorilo na molbu da prokomentira objavljeni video i medijske napise.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!