14:14 / 01.05.2020.

Autor: HRT

Prosvjed na riječkom Korzu, intervenirala policija

Foto: Branka Malnar, Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar, Radio Rijeka

Foto: - / -

Oko 11.10 sati na riječkom Korzu okupilo se danas 20 osoba u mirnom prosvjedu.
Na riječkom Korzu je malo prije podneva održan prosvjed inicijative građana koji traže da se ukinu mjere uvedene radi pandemije. Dvojica prosvjednika su privedena, uz povike negodovanja prisutnih, javio je Radio Rijeka. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, rekao je da nije upoznat s događajem.

Oko 11.10 sati na riječkom Korzu okupilo se danas 20 osoba u mirnom prosvjedu protiv mjera i odluka koje se donose u borbi protiv aktualne zaraze koronavirusom, potvrdili su za HRT iz PU PGŽ-a.

"Riječ je o okupljanju koje organizatori nisu prijavili policiji, već su poziv za istim objavili na jednoj od društvenih mreža. Prilikom provjere policijskim službenicima troje prosvjednika, od kojih je jedna žena, nisu htjeli pokazati osobne dokumente na uvid pa ih je policija privela u službene policijske prostorije", stoji u odgovoru na upit o okupljanju.

Nakon utvrđivanja identiteta 51-godišnja hrvatska državljanka otpuštena je iz prostora IPP Rijeka uz prekršajnu prijavu u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici, dodaje se.

Nad dvojicom hrvatskih državljana, u dobi od 45 i 54 godine, još traje postupanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice o ovom događaju. Nakon završetka postupanja bit će, kažu iz policije, prekršajno prijavljeni prema odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o osobnoj iskaznici.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako nije upoznat s konkretnim događajem, negativno odgovorivši na pitanje strahuje li Vlada od građanskog revolta:

- Ne znam o tom prosvjedu, međutim sama činjenica da su ljudi izašli je na neki način potvrda da je sve što smo dosad radili omogućilo na neki način dosta toga da se i društveno i ekonomski aktivira, pa pretpostavljam da u to spada i prosvjed. Naravno treba vidjeti je li on prijavljen, poštuju li se epidemiološke mjere. Ali ne strahujemo zbog toga, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!