18:04 / 19.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Prosvjed SDP-a u Požegi, traže ostavku Puljašića

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Želimo da gradonačelnik i njegov zamjenik odu, ne želimo da zastupaju ovaj grad", istaknuo je Obradović.
U organizaciji SDP-a Požeško-slavonske županije 20-ak članova te stranke u utorak je pred požeškom Gradskom kućom održalo prosvjedni skup "Povik - 21" na kojem su zatražili ostavku HDZ-ova gradonačelnika Darka Puljašića i njegova zamjenika Marija Pilona zbog afere vezane uz namještanje poslova.

Puljašić je u međuvremenu dao ostavku na dužnost saborskog zastupanika, ali ni on ni Pilon ne odstupaju s čelnih gradskih dužnosti. Prosvjednike su poduprli zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan (SDP) i član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović.

Predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije Mitar Obradović kazao je kako je liječenje "požeškog virusa korupcije" počelo prije tri godine istragom protiv Puljašića u slučaju zloporabe državnih subvencija. "Želimo da gradonačelnik i njegov zamjenik odu, ne želimo da zastupaju ovaj grad", istaknuo je Obradović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!