15:48 / 30.10.2021.

Autor: Fabijan Kale, Josip Gavranović/Regionalni dnevnik

Prosvjed u Sesvetskom Kraljevcu protiv glomaznog otpada

Prosvjed građana u Sesvetskom Kraljevcu protiv glomaznog otpada

Prosvjed građana u Sesvetskom Kraljevcu protiv glomaznog otpada

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prosvjed građana u Sesvetskom Kraljevcu protiv glomaznog otpada. Početkom studenog istječe rok za povremeno odlaganje u njihovu naselju. Tvrde - o skladištenju otpada nitko ih ništa nije pitao.

Nekoliko desetaka stanovnika Sesvetskog Kraljevca okupilo se ispred tvrtke Unija Nova u koju se privremeno dovozio zagrebački glomazni otpad. Sedamdeset i pet dana za privremeno skladištenje istječe 2. prosinca, a mještani sumnjaju, zbog blagdana, da će sav otpad do tada biti odvezen.

S privremenog odlagališta kamioni jučer i danas redovito odvoze glomazni otpad. Uskoro ga više neće biti - poručili su još jučer iz tvrtke Unija Nova i Grada Zagreba.

Odluka o otpadu u Sesvetskom Kraljevcu, kažu prosvjednici, donesena je netransparentno.

Otpad se vraća na Jakuševački plato, od kojega se nedavno odustalo jer je bio pun. No uz novu tehnologiju ondje će biti više mjesta.

- Za mjesec, mjesec i pol nadam se da ćemo ishoditi sve potrebne dozvole za izmijenjeni tehnološki proces na Jakuševečkom platou koji uključuje drobilicu, kaže Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

Trenutačna situacija ne bi trebala utjecati na građane, poručuje Korlaet, iako je grad pretrpan otpadom - reciklažna dvorišta rade, a glomazni otpad prikuplja se i dalje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!