Prosvjed u Zagorju: Učeniku zabranili ulaz u školu jer ne želi nositi masku

21:35 / 08.09.2021.

Autor: Panorama/HRT/V.G.

OŠ Krapinske Toplice

OŠ Krapinske Toplice

Foto: Panorama / HRT

Ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama prosvjedovalo je nekoliko građana jer jedan učenik osmog razreda nije smio ući u školu bez maske. U toj školi maske su obvezne za više razrede u hodnicima i zajedničkim prostorijama, ali ne i u učionicama. Otac učenika koji je pokušao ući bez maske zauzima se za to da roditelji odluče hoće li djeca nositi masku.


- Nisu mu dali ući u školu, znači, dijete želi ući u školu, ali to mu je prepriječeno. Jer nema masku. Kako može dobiti neopravdano ako želi ići u školu, znači fizički mu je prepriječeno. Znači, moj sin ne nosi masku u školu jer mu to smeta i guši ga, rekao je Kristijan Gaćina, otac.

Na upit jesu li u školu pustili učenika bez maske, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice odgovara:

- Naravno da ne, preporuka je da u zajedničkom prostoru učenik mora nositi masku, to vrijedi za sve učenike od 5. do 8. razreda, stoga i za njega, a pošto je roditelj odbio otići liječniku i donijeti potvrdu o izuzećem za nošenjem maski, to je sad roditeljska stvar, rekao je Samson Štibohar.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!