20:43 / 10.12.2020.

Autor: Dnevnik 2/B.A./HRT

Prosvjedna akcija HND-a i SNH: "Borba se nastavlja"

-

-

Foto: - / -

Poruka skupa je da je svako društvo snažno koliko je snažna njegova demokracija, a njezina se snaga vidi po stanju ljudskih prava.
U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava održana je prosvjedna akcija #imašpravona u organizaciji Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

Poruka skupa je da je svako društvo snažno koliko je snažna njegova demokracija, a njezina se snaga vidi po stanju ljudskih prava. Za 72. obljetnicu Opće deklaracije o ljudskim pravima predočena su 72 podsjetnika na stanje u hrvatskim medijima.

- Ovom simboličnom akcijom željeli upozoriti na sve probleme koje muče nas, našu struku i naše kolege. Posebice oni koji su izvan Zagreba, koji su nezaštićeni u mnogim slučajevima i koji su izvrgnuti teroru lokalnih šerifa, ali tu smo mi da im pružimo pomoć. Borba se nastavlja, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

- Moramo stajati ovdje usprkos epidemiji, usprkos mjerama, i boriti se za osnovna ljudska prava, ljudsko pravo na slobodu govora, na slobodu izražavanja, ljudsko pravo na jednaku naknadu za rad i na sindikalno udruživanje, poručila je Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!