13:27 / 07.10.2020.

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Prosvjedna blokada na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mještani su ogorčeni jer Hrvatske ceste planiraju na mjesec i pol zatvoriti jedinu prometnicu koja Omiš spaja sa zaleđem.
Na Jadranskoj magistrali u Omišu prosvjednici su na 10 minuta blokirali promet. Mještani su ogorčeni jer Hrvatske ceste planiraju na mjesec i pol zatvoriti jedinu prometnicu koja Omiš spaja sa zaleđem. Za tisuće građana to znači da bi za put do Splita i natrag umjesto desetak morali prelaziti više od 80 kilometara.

U tijeku je sastanak predsjednika Uprave Hrvatskih cesta i prosvjednika na kojem će se pokušati naći rješenje koje bi zadovoljilo obje strane.

Do zatvaranja prometa, kako su najavili iz Hrvatskih cesta, došlo bi zbog "čišćenja i obaranja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine,"  to jest radova na omiškoj obilaznici.

- Ako bi se zaustavio promet na cesti koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu i preusmjerilo ga se na alternativne pravce koji su mnogo duži, to bi ugrozilo životne i gospodarske aktivnosti u tim selima, rekla je Dolores Filipović, organizatorica današnje desetominutne blokade prometa na Jadranskoj magistrali.

Istaknula je da stanovnici sela u omiškom zaleđu prosvjedom žele poručiti kako je potrebno probiti tunel Ličina dug 350 metara jer se tako ne bi ugrozile životne i gospodarske aktivnosti u tim selima.

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima: "Probijte tunel Lisičina," "Odsječeni smo", "Dok ne vidimo rješenje ne odustajemo."

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić za Hinu je rekla kako će se odgoditi za sutra planirano zaustavljanje prometa na cesti koja Omiš povezuje s njegovim zaleđem radi iznalaženja rješenja.
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!