12:22 / 09.09.2019.

Autor: M.Š./HRT

Prosvjedovali zdravstveni djelatnici u Vinkovcima i Zagrebu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mirne prosvjede će nastaviti cijelo vrijeme sindikalnih pregovora. Ne odustaju od povećanja plaća za 7%.
Zdravstveni djelatnici i danas su u 5 do 12 izišli pred bolnice u Vinkovcima i Zagrebu kako bi iskazali nezadovoljstvo i poručili da od svojih zahtjeva za bolje radne uvjete i veće plaće u sklopu sindikalnog pregovaranja - neće odustati.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Kažu da su preopterećeni, potplaćeni, medicinske sestre traže da im se priznaju kompetencije, ali i prekovremeni rad.

Naime, već je više od 4000 tužbi liječnika zbog prekovremenog rada, što bi državu moglo stajati više od 2 mlrd. kuna. Mirne prosvjede nastavit će cijelo vrijeme sindikalnih pregovora. Ne odustaju od povećanja plaća za 7%.

Brankica Grgurić, predsjednica Sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara, poručila je u ime sindikata svima koji odlučuju u ime svih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika u sustavu zdravstva da ozbiljno krenu raditi, kako bi prekinuli agoniju koja traje već godinu i pol.

- Premijeru poručujem da kaže zašto nas nikada nije pozvao na razgovor da mu kažemo koji su problemi u struci, u našem poslu medicinskih sestara, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!