Protiv 45-godišnjeg direktora kutinskog trgovačkog društva kaznena prijava

28.06.2022.

12:35

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Protiv 45-godišnjeg direktora kutinskog trgovačkog društva i čelnika lovačkog društva podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku jer je, kaže se, zlouporabom položaja i ovlasti, te krivotvorenjem službene ili poslovne isprave, oštetio Lovačko društvo za 289.790 kuna.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad navedenom osobom i osumnjičila ga da zloporabio položaj i ovlasti predsjednika društva te omogućio stjecanje nepripadne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, ugovarajući među njima razne poslovne odnose i koristeći gotovinska novčana sredstva lovačkog društva za svoju korist.

U ime Lovačkog društva sklapao je ugovore o pretplatničkim odnosima s telekomunikacijskim operaterima, čije je usluge koristio u osobne svrhe, a "izdavao" lažne otkupne blokove da prikrije nezakonito potrošeni novac, čime je oštetio lovačko društvo, objavila je policija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!