11:17 / 08.06.2018.

Autor: S.M./HRT/Hina

Protiv D. Čuture postupak Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povjerenstvo je protiv njega odlučilo pokrenuti postupak zbog trostrukog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva Dinka Čuture zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa (ZSSI) jer je propustio pravodobno podnijeti izvješća o imovinskom stanju povodom stupanja na dužnost ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva.

Povjerenstvo je protiv Čuture prokrenulo postupak i zbog moguće povrede članka koja proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i obavljanja poslova direktora trgovačkog društva AGM d.o.o., u razdoblju od stupanja na dužnost 11. svibnja 2017. do 11. rujna 2017. godine. Također, postupak je pokrenut i zbog moguće povrede članka koja proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i primanja naknade za obavljanje poslova člana Upravnog odbora udruge Autoklub Siget, doznaje se u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!