12:50 / 09.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Protiv Tonija Cetinskog podignuta optužnica zbog nesreće sa smrtnom posljedicom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Protiv poznatog pjevača Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podignulo zadnjeg dana prošle godine, a sada su to objavili na internetskim stranicama.
Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u srpnju 2017. u Rovinju.

Prema priopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13.55 upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu u suprotnosti s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Došao je do nepreglednog oštrog zavoja ulijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa. Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj, a da se nije prethodno uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način za druge sudionike u prometu.

Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da štetnih posljedica neće biti.

Zbog svega navedenog okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku Puste ulice, narušenog zdravlja zbog srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, već je vozilom prešao iznad njegova tijela te je on smrtno stradao na mjestu događaja.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podignulo zadnjeg dana prošle godine, a objavilo 8. siječnja na svojim internetskim stranicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!