Protivnici COVID potvrda okupili se na Markovu trgu

15.11.2021.

18:28

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Prosvjed

Prosvjed

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Trg svetog Marka i danas je bio mjesto odakle su prosvjednici upućivali poruke protiv uvođenja COVID potvrda. Organizatori tvrde da nisu protiv cijepljenja nego protiv prisile i uvjetovanja. Bilo je tu svakavih poruka, pa i vrijeđanja novinara koji su pratili događaj. Jedan od sudionika pročitao je - kako je ustvrdio - poruku Srećka Sladoljeva koji se navodno zarazio koronavirusom.Prosvjednici su nosili transparente "Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene" i "Necijepljeni ne zaslužuju otkaz". 

- Kao što smo obećali, ne idemo odavde do ispunjenja uvjeta: Ukidanje COVID potvrda odmah na cijelom teritoriju RH, donošenje zakona po kojem se zabranjuje da se ikada više donese takav diskriminirajući zakon u RH, rekao je Andrija Klarić, jedan od vođa prosvjeda.

- Svakim danom nas je sve više. Nije struka samo ono što čujete na televiziji. Mainstream mediji nas ignoriraju. Izloženi smo svakodnevno raznim oblicima pritisaka, ucjenama, iznudama, ponižavanjima. Odlukom o uvođenju COVID potvrda uvedena znanstveno, medicinski i epidemiološki neutemeljena mjera s posljedičnom diskriminacijom i segregacijom, dodao je.

- Želim da se ukinu COVID potvrde i da se donese zakon protiv COVID potvrda jer to je diskriminacija, kršenja ljudskih i radničkih prava, rekao je jedan prosvjednik.

- Ako znamo da i cijepljenji prenose zarazu onda bi razumljivije bilo da se svi testiramo, rekla je jedna prosvjednica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!