Protueksplozijski policajci intervenirali u Lici tri puta u istom danu

15.06.2023.

12:50

Autor: Hina/HRT/T.S.

Oružje, ilustracija

Oružje, ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Policajci za protueksplozijsku zaštitu intervenirali su jučer u Lici tri puta - na mjestu pronalaska kazetne bombice zvončić, ručne bombe i pri dragovoljnoj predaji ilegalnog naoružanja, priopćila je u četvrtak Policijska uprava iz Gospića.


Na otvorenom prostoru blizu mjesta Lički Novi jedan je građanin policiji prijavio pronalazak kazetne bombice KB-1 tzv. zvončića, dok je drugi u mjestu Konjsko Brdo pronašao ručnu bombu M-75.

I kazetnu bombicu i ručnu bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio na mjestima pronalaska, stoji u priopćenju uz napomenu da su pri tom bile poduzete sve potrebne sigurnosne mjere. 

U Gospiću je građanin dragovoljno predao automatsku pušku, pušku s užljebljenim cijevima, 474 komada raznog streljiva i dva spremnika za automatsku pušku.

Policajac za protueksplozijsku zaštitu svo navedeno oružje uskladištilo je do uništenja.

Iz ličko-senjske policije poručuju da na području njihove županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata pa čak i iz Drugog svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca.

Kako je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna policija još jednom poziva sve koji "u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!