16:46 / 13.05.2020.

Autor: Darko Santini/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Provjerili smo kako je u autoškoli

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Počele su s radom i autoškole, također uz poštovanje nužnih mjera za spječavanje širenja zaraze.
Počele su s radom i autoškole, također uz poštovanje nužnih mjera za spječavanje širenja zaraze. Tako se, primjerice, svako vozilo nakon praktične nastave, odnosno vožnje prozračuje i dezinficira. Osim tih, provode se i druge zaštitne mjere.

Roko Kukuljan
 tijekom praktične nastave u autoškoli nosi zaštitnu masku, kao i njegov instruktor. Iako je temperatura zraka viša od dvadeset stupnjeva, a u automobilu na suncu to zna biti i mnogo više, ne žali se jer sve je bliže dobivanju vozačke dozvole.

Instruktori nakon svakog kandidata provode propisane mjere. Nije im teško - nakon gotovo dva mjeseca čekanja treba ponovno zarađivati za život. Dezinficiraju se, kaže instruktor Klaudio Miškulin, dijelovi vozila koji se najviše diraju tijekom vožnje, a nakon svakog kandidata automobil, kamion ili autobus prozračuje se 15 minuta.

Sigurnosne mjere provode se i u učionicama tijekom teorijske nastave. U klupama se drži propisani razmak i kandidati to redovito poštuju. Kandidata ima mnogo, telefoni su u posljednjih nekoliko tjedana stalno zvonili jer mnogobrojni građani, posebno oni mlađi, željno čekaju vozačku dozvolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!