18:56 / 18.12.2019.

Autor: Sunčica Findak/IMS/HRT

Provjerili smo s učiteljima kvalitetu novih tableta

-

-

Foto: - / -

Počela je dostava više od 90 tisuća novih tableta u 906 osnovnih škola, nabavljenih europskim novcem u sklopu projekta "Škola za život". Učenici se vesele što će napokon imati lakše školske torbe.
Počela je dostava više od 90 tisuća novih tableta u 906 osnovnih škola, nabavljenih europskim novcem u sklopu projekta "Škola za život". Učenici se vesele što će napokon imati lakše školske torbe.

Od jutra u osnovne škole stižu tableti, koji bi učenicima i učiteljima trebali olakšati rad prema novim kurikulima. Učenici vide i dodatnu prednost.   

- Prvenstveno lakše školske torbe, nećemo moći zaboraviti neku knjigu, bit će nam sve pristupačnije, govori Luka.

A pristupačnima i vrlo dobrima ocjenjuju ih i učitelji.

- Tableti imaju dugotrajne baterije, tableti su besplatni, osigurano je jamstvo i servis ukoliko bude potrebno, naglašava Ian Somi, učitelj informatike, OŠ Matka Laginje, Zagreb.

Postoji teza  kako će uvođenjem tableta kreda spužva i ploča otići u zaborav.

- Ja mislim da kreda i spužva neće otići u zaborav. Mislim da će ove zelene ploče uvijek ostati makar za na brzinu objasniti nešto, Somi.

Više od 90 tisuća tableta bit će dostavljeno u 906 osnovnih škola možda čak i do početka drugog polugodišta. A ono u mnogim županijama, zbog nadoknade izgubljenih dana u štrajku, počinje ranije nego ikad prije.

Od pristiglih podataka, u devet županija zimski praznici počinju 24. prosinca i traju do 3., odnosno 6. siječnja, a proljetni odmor od 10. do 13. travnja.

I nastavna godina trajat će dulje nego inače - do 26. lipnja, a maturantima do 29. svibnja. U školama nam kažu da nema nervoze zbog nadoknada, a bit će i tolerantni u tzv. skijaškom tjednu od 7. do 12. siječnja.

- Svima će biti izostanak ispričan. Mi ćemo taj tjedan raditi onaj dio za koji smatramo da će se lakše moći nadoknaditi određena ponavljanja, istaknuo je Božidar Bilafer, ravnatelj, OŠ Matka Laginje, Zagreb.

I dodaje, pa nitko nije mogao predvidjeti, kada je uplaćivao putovanje, da će štrajk toliko trajati, zato treba svima izaći u susret - sve će se stići naučiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!