Ivan Savić prvo je dijete u Zagrebu rođeno ove godine

01.01.2023.

19:50

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

Ivan Savić, prvo dijete rođeno u Zagrebu

Ivan Savić, prvo dijete rođeno u Zagrebu

Foto: HRT / HTV

Ivan Savić prvo je dijete ove godine rođeno u Zagrebu. Rođen je u ponoć i minutu u bolnici u Petrovoj. Roditelji Katarina i Tihomir Savić, iz Čičke Poljane kod Velike Gorice, sretni su i vesele se svojem trećem sinu.

- Porođaj je dobro prošao, prirodnim putem, beba je teška 3,190 kg, a dugačka 51 centimetar. Zove se Ivan, rekla je majka Katarina Savić.

Roditeljima je to treće dijete, imaju dva sina, Davida i Gabrijela, od devet i deset godina.

Otac se šali i kaže da "idu na curicu".

- Doma su svi sretni i zadovoljni, poručio je otac Tihomir.

- Iznimno sam sretan što je prvo dijete u Zagrebu rođeno u Petrovoj bolnici, a prvo mjesto s rođenjem u Hrvatskoj dijelimo s Gradom herojem – Vukovarom, rekao je liječnik Mislav Herman. 


- Mali Ivan rođen je minutu poslije ponoći, a porođaj je išao brzo, bez komplikacija. 

- Drago mi je što je rođeno u Petrovoj jer je sada počela prva protupotresna sanacija. Mi sada djelujemo u manjim prostornim uvjetima, ali posao ide isto kao i prije, poručio je Herman.

- Ovim putem želim čestitati obitelji iz Vukovara i svoj djeci koja su rođena na Staru godinu i koja će biti rođena danas, dodao je.

U novoj godini u bolnici u Petrovoj rođeno je četvero djece, a očekuje se još nekoliko porođaja do jutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!