10:54 / 09.02.2022.

Autor: HRT

Prva karta Zagreba za osobe s invaliditetom

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Freedom Studio / Shutterstock

Plavi telefon je uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba kreirao "Blue Line" turističku kartu za kretanje osoba u invalidskim kolicima centrom Zagreba i posjet turističkim znamenitostima grada.


Karta je besplatna i može se potražiti u informativnim centrima Turističke zajednice a digitalnu verziju karte preuzeti s internetske stranice, priopćila je u srijedu udruga Plavi telefon.


Projekt je nastao u suradnji Udruge Plavi telefon, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i Udruge CeDePe, a uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.


Rezultat višemjesečnog mapiranja centra grada su tiskana i digitalna karta s pristupačnim rutama Zagreba. Plavi telefon, prva i najstarija linija pomoći u Hrvatskoj, u planu ima i razvoj Blue Line mobilne aplikacije.


Predsjednik Udruge Plavi telefon i voditelj "Blue Line" projekta Miran Vučenović ističe kako se ovim proizvodom stvara nova turistička ponuda grada, te se Zagreb stavlja na listu pristupačnih europskih destinacija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!