15:38 / 09.01.2020.

Autor: Morana Baričević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Prva vožnja od Pila do Gruža u "harmonici"

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na predstavljanju novih Libertasovih autobusa velik dio gradske uprave i brojni novinari.
Dubrovnik je dobio prva tri zglobna autobusa, tzv. harmonike, ukupno vrijedna 7,5 milijuna kuna. Prema najavama, to je tek početak nabave 27 novih vozila, koliko bi ih tijekom godine trebalo stići na dubrovačke ulice, a sve kako bi se smanjile gužve, posebno u ljetnim mjesecima.

Prva 3 zglobna autobusa - svaki vrijedan 2 i pol milijuna kuna - preuzet će najopterećenije gradske linije - 6 i 1A. Uskoro bi trebale stići još 3 tzv. harmonike, a sve kako bi se smanjile poznate dubrovačke gužve. Tijekom godine stići će još 5 minibusa te 5 prigradskih i 11 gradskih autobusa. Ovi posljednji kupljeni su isključivo europskim novcem.

Kad je riječ o vožnji tzv. harmonike, unatoč dužini, profesionalci se brzo snađu. Kako se ne bi ponovila situacija od prošloga ljeta, kad su došli ZET-ovi vozači, iz Libertasa poručuju da nude bolje uvjete nego lani, a natječaj za zapošljavanje vozača i dalje je otvoren.

Na predstavljanju novih Libertasovih autobusa bili su mnogi predstavnici gradske uprave i brojni novinari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!