12:26 / 15.06.2019.

Autor: D.M./HRT

Prve gužve na cestama prema moru

-

-

Foto: - / -

S obzirom na velike vrućine Hrvatska turistička zajednica organizirala je akciju dijeljenja vode na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Plovanija i Rupa.
Počinje glavni dio turističke sezone. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima te pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima. S obzirom na velike vrućine Hrvatska turistička zajednica organizirala je akciju dijeljenja vode na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Plovanija i Rupa kao znak dobrodošlice.

- Od danas cestarine skuplje za 10 posto

One prave gužve još nisu počele, ali su mnogi nakon završetka školske godine odlučili krenuti na more. Više o stanju u prometu pogledajte ovdje. S Lučkog se javila Matea Ribarević.Na Graničnom prijelazu Macelj promet je pojačan, posebno na ulazu u zemlju. Na prelazak granice čeka se oko 30 minuta, a otvoreni su svi trakovi. No nervoze nema, a voda koju dijeli Hrvatska turistička zajednica putnicima izmami osmijeh.Od jutros je pojačan promet i na graničnom prijelazi Rupa u oba smjera. Nekoliko tisuća automobila ušlo je do sada u Hrvatsku bez čekanja. Granična policija propušta ulazak vozila u dva do tri prometna traka. Za izlazak iz Hrvatske stvara se kolona u kojoj se čeka od 10 do 15 minuta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!