Prve novogodišnje bebe

01.01.2020.

08:38

Autor: HRT

default error photo
Tijesna se utrka vodila o tome gdje se rodilo prvo dijete u novoj godini. Na kraju su prvo mjesto podijelile bebe u Splitu i Karlovcu.

Tijesna se utrka vodila o tome gdje se rodilo prvo dijete u novoj godini. Na kraju su prvo mjesto podijelile bebe u Splitu i Karlovcu.

Nešto iza ponoći u splitskom rodilištu rođena je Tina Kaleb iz Rogotina. Doznajemo da su mama i beba dobro. Posjetio ih je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i zaželio "da 2020. bude bogata i plodna i u demografskom smislu".

U Karlovcu je u prvoj minuti 2020. na svijet došao dječak Vigo. - Trebao je 30.tog bit ali je odlučio doći baš 2020. da mojoj svekrvi ispuni želju. Tako da je pričekao tu minuticu još jednu, rekla je Lea Kajtazi, Vigova majka.U riječkom rodilištu 10 minuta nakon ponoći rođen je dječak Adian - težak 3550 grama i dug 50 centimetara. U sretnoj obitelj Kaltek on je prvo dijete. Tata Ado bio je na porođaju. Prvu riječku bebu tradicionalno je posjetio i gradonačelnik Vojko Obersnel.


U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u novogodišnjoj noći, u 2.12 na svijet je došla Marta Oždanovac, prva beba rođena 2020. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U novogodišnjoj noći rođeni su i dječaci Noa iz Vinkovaca, te Toni iz Zadra. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!