18:44 / 15.03.2020.

Autor: Klara Dujmović/Dnevnik 2/IMS/HRT

Prvi dan bez kafića Puljani otišli u prirodu

-

-

Foto: - / -

Lokoti, prazne terase, zatvoreni kafići - jutros bez ispijanja kave na omiljenim okupljalištima. Nema druženja, okupljanja. Svi se drže obitelji.
U Istri su zbog prevencije uvedene nove mjere opreza. Od danas u cijeloj županiji ne rade ugostiteljski objekti, kao ni uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s ljudima. Riječ je, primjerice, o frizerima, brijačima, pedikerima i kozmetičarima. Zatvoreni će biti idućih mjesec dana, dok će trgovački centri i trgovine raditi samo do 18 sati.

Lokoti, prazne terase, zatvoreni kafići - jutros bez ispijanja kave na omiljenim okupljalištima. Nema druženja, okupljanja. Svi se drže obitelji.

Snimke iz zraka najbolje pokazuju koliko sve izgleda sablasno. Grad je pust, ulice prazne, nigdje nikoga. Najviše će to pogoditi ugostitelje. Najprije im je skraćivanjem radnog vremena promet prepolovljen, a sada će zatvaranjem objekata izgubiti svu zaradu. Očekuju pomoć države.

- Slovenija je, čitam, donijela mjere s milijardu kuna da će pomoć svoje gospodarstvo. Naši još ništa pa ćemo vidjeti, čekamo državu, poručuje ugostitelj Marko Ristić.

U tom su čekanju neki duhoviti, drugi pak domišljati. Na kućna vrata stiže sve, od brze hrane do voća. Dostava radi punom parom.

Puljani su pred koronavirusom pobjegli iz grada. Okrenuli su se sportu, šeću lungomarem, uživaju u prirodi i svježem zraku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!