Prvi susret ravnatelja policije Hrvatske i Francuske

10.05.2022.

20:59

Autor: HRT/Hina/J.L.

 Sastanak glavnih ravnatelja policija Hrvatske i Francuske

Sastanak glavnih ravnatelja policija Hrvatske i Francuske

Foto: MUP RH / MUP RH

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina sastao se s francuskim kolegom Fredericom Veauxom, što je prvi bilateralni posjet na razini glavnih ravnatelja policija dviju zemalja.


Suradnja s francuskom policijom iznimno je uspješna, posebice na operativnoj razini u području suzbijanju kriminaliteta i nezakonitih migracija, izvijestio je MUP.

Dodaju da su u Francuskoj i Hrvatskoj održani brojni seminari i edukacije iz područja borbe protiv gospodarskog kriminaliteta, računalnog kriminaliteta, osposobljavanja instruktora i dresure pasa, otkrivanja krivotvorenih dokumenata, postupanja specijalne policije kod štićenja osoba te borbe protiv terorizma.

Milini uručeno visoko francusko odličje

Francuska policija sudjeluje i u projektu Sigurna turistička destinacija te su dosad 32 francuska policajca pomagali turistima u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci.

U MUP-u ističu da je posjet održan u okviru novog hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva dogovorenog prošle godine i nastavku suradnje na pristupu Hrvatske šengenskom prostoru, jednom od najvažnijih hrvatskih strateških ciljeva.

Ravnatelju policije Milini francuski je kolega pritom uručio visoko francusko odličje - Medalju časti francuske Nacionalne policije.

To odličje Francuske Republike se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!