08:42 / 03.08.2019.

Autor: HRT

Prvi vikend u kolovozu, neradni ponedjeljak - i kolone

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

I inače je prvi vikend u kolovozu rezerviran za prometne gužve, a kad mu dodamo neradni ponedjeljak, jasno je da će se oni koji idu prema moru voziti u kolonama.
I inače je prvi vikend u kolovozu rezerviran za prometne gužve, a kad mu dodamo neradni ponedjeljak, jasno je da će se oni koji idu prema moru voziti u kolonama. Najteže je bilo prijepodne na zagrebačkoj obilaznici. U smjeru naplatne postaje Lučko stvorila se kolona duga čak 14 kilometara. Gužva se tijekom dana preselila na autocestu A1 - između čvora Sv. Rok i tunela Sv. Rok kolona je bila i 7 kilometara. Sada je najduža u Lučkom, ali na ulazu u Zagreb - 2 kilometra.

Zbog smjene turista gužve su cijeli dan i na graničnim prijelazima. Prema Kaštelu i Plovaniji kolona je oko 2 kilometra, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Pred graničnim prijelazom Pasjak kolona na izlasku iz Hrvatske je oko 3 kilometra.Očekivano pojačan je promet i na dva uska prometna grla prije Krka - na čvoru Šmrika, odnosno rotoru prema Crikveničkoj rivijeri, te na naplatnim kućicama na Krčkome mostu. Vozi se strpljivo, u koloni, no bez većih zastoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!