Prvo radno jutro sa zatvorenim remetinečkim rotorom

08:00 / 17.12.2018.

Autor: D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Kroz zapadni portal kojim se ulazi u metropolu svaki dan prođe oko 100 tisuća vozila, a idućih godinu dana trajat će njegova rekonstrukcija.
Počelo je jutro od kojeg su strahovali Zagrepčani koji žive i rade na zapadnoj strani grada: prvo radno jutro sa zatvorenim remetinečkim rotorom - najvažnijim i najvećim prometnim čvorištem u gradu. Kroz taj zapadni portal kojim se ulazi u metropolu svaki dan prođe oko 100 tisuća vozila, a idućih godinu dana trajat će njegova rekonstrukcija.Na tom dijelu, osim prometnih znakova koji usmjeravaju promet na privremene ceste, postavljeni su i oni koji vozilima mjere visinu jer na obilazne ceste vozila teža od pet tona i viša od tri i pol metra ne smiju. Ona se usmjeravaju na čvorišta Buzin, Jankomir i Kosnica. Zabrana ne vrijedi za ZET-ove autobuse i kamione Čistoće.

Poslušajte što su u emisiji Dobro jutro Hrvatska rekli viši stručni savjetnik pročelnika u Gradskom uredu za prostorno uređenje Grada Zagreba Goran Radić i glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba. Sa mosta Mladosti javio se Gordan Čelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!