16:32 / 09.09.2021.

Autor: Renata Ostović/Regionalni dnevnik/I.B./HRT

Osječko-baranjski policajci prikupili 41 dozu krvi

Darivanje krvi

Darivanje krvi

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Već tradicionalno, Regionalni klub Internacionalne policijske asocijacije osječko-baranjske organizirao je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Odazvali su se mnogi. Bilo je ondje i onih koji su već i 60. put dali krv, ali i onih kojima je to bilo prvo dobrovoljno darivanje!

U PU osječko-baranjskoj - gužva. Ali ovaj put zbog dobrovoljnog davanja krvi. Sve više policajaca, državnih službenika i namještenika ove policijske uprave - članovi su velike humanitarne obitelji dobrovoljnih davatelja krvi.

- IPA osječko-baranjska, Regionalni klub organizira četiri puta davanje godišnje u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske. Odaziv je uvijek dobar, kaže tajnik Regionalnog kluba IPA-e osječko-baranjske Zoran Kon.

Svaka je akcija davanja krvi dragocjena, pa se i na ovu odazvalo mnogo dobrovoljnih davatelja krvi. Među njima i policijski službenik Josip Bručić, koji je krv dao - 35. put.

- To je jedan doista human čin i smatramo da bi svi trebali pristupiti tome i pridonijeti da damo što više krvi da pripomognemo ljudima koji su u potrebi što se toga tiče, istaknuo je.

- Praktički čim sam počeo raditi u policiji sa 21 godinom već sam počeo aktivno darivati krv i više manje pratim nekako redovno kad mi istekne rok za darivanje već gledam kako bi mogao ponovno dati krv, rekao je Vedran Viljevac.

I ovdje je sve više žena među dobrovoljnih davateljima.

- Dajem krv 12. puta. Krv dajem od kada sam stekla mogućnost da mogu dati krv. Znači, u srednjoj školi sam prvi put s navršenih 18 godina dala krv, kazala je Vesna Rudec.

- Kad sam došla tu kontrolirala sam se. Bilo je sve u redu i tako sam počela davati. Zasad je sve u redu. Idem redovno, svaka četiri mjeseca, kazala je Snježana Kopčić.

U današnjoj akciji prikupljena je 41 doza, a sljedeća će u organizaciji IPA-e osječko-baranjske biti već u prosincu. Jer darivanje krvi spašava život!  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!