Pucnjava u Dubravi: Obračun u narko-miljeu

16.10.2018.

21:21

Autor: M.M./I.M./HRT

default error photo
U Policijskoj upravi zagrebačkoj jutros je održana press konferencija o stanju sigurnosti u Zagrebu.
Sudionici jučerašnje pucnjave u zagrebačkoj Dubravi od ranije su evidentirani zbog kaznenih djela imovinskog i nasilnog karaktera kao i zlouporabe droga, izvijestila je u zagrebačka policija koja sumnja da se u tom slučaju radilo o sukobu pripadnika kriminalnog narko miljea.

"Možemo reći da se u ovom slučaju radi o sukobu u krim-miljeu", rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović. U pucnjavi koja se dogodila jučer oko 19,13 u IX. Novoselskom odvojku, u Dubravi nije bilo ozlijeđenih osoba, a brzom reakcijom policije na poprištu je zatečeno više osoba koje su odmah odvedene u policiju, dodao je. Iako ne može govoriti o detaljima tog slučaja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, Petrović je otkrio da je velika većina sudionika događaja policiji poznata i da se širi na više osoba koje u prvi mah nisu bile dovedene u policijsku postaju.

U oružanom sukobu koje policija zasad tretira kao dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom sudjelovali su hrvatski državljani. Zbog pucnjave u koje je oštećen jedan automobil privedeno je šest osoba. Bitno je da nitko od građana nije ozlijeđen i da imamo stvari pod kontrolom, zaključio je Petrović, dodavši da će danas biti poznata većina stvari.

Unatoč posljednjim oružanim sukobima koji su se protekli mjesec dogodili u Zagrebu, uključujući i jučerašnji, u policiji kažu da je stanje sigurnosti povoljno, što potvrđuju statistički podaci. Načelnik sektora zagrebačke policije Davor Posilović rekao da je nekoliko posljednjih događaja zabilježenih protekli mjesec pobudilo veliki interes javnosti i dovelo do narušavanja subjektivnog osjeća sigurnosti građana, ali je analizira podataka za devet mjeseci pokazala da je stanje sigurnosti na području Zagreba i zagrebačke županije i dalje povoljno.

U Zagrebu se opet pucalo, ovaj put u Dubravi

Podsjetimo, u zagrebačkom naselju Dubrava sinoć je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja. Nitko nije ozlijeđen, a policija je privela šest osoba. Pucnjava iz vatrenog oružja u IX. Novoselskom odvojku, u Dubravi zaprimljena je oko 19,15 sati. Oštećen je jedan  automobil, kratko je priopćila policija.

 

Policija je obavila očevid, slijedi kriminalistička istraga. Navodno je iz automobila pucano prema jednoj kući. U vrijeme pucnjave na ulici je bilo prolaznika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!