Pucnjava kod Karlovca: jedna osoba ubijena, druga ranjena

16.09.2022.

Zadnja izmjena 23:40

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT/Hina

Pucnjava u Lemić Brdu

Pucnjava u Lemić Brdu

Foto: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Krvoproliće kod Karlovca. Kako je potvrdila policija, u naselju Lemić Brdo večeras je u krvavom pohodu ubijena jedna osoba, a jedna je ranjena. Osoba koja se sumnjiči za zločin - uhićena je. 

Neslužbeno, riječ je o muškarcu koji je na dvojicu susjeda pucao iz puško-mitraljeza. Nakon sumanutog pohoda, ekipi Hitne pomoći onemogućavao je pristup. Zapalio je i vlastitu kuću. U mjestu je isključena električna energija.

Kako Hina doznaje neslužbeno, od jednog mještanina, 65-godišnjak je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin za kojeg se govori da je već bio i zatvorski kažnjavan.

Očevici javljaju da je sve puno policije, a na mjesto zločina stigli su i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Policija je obavijestila građane da više nema opasnosti za njih.

- Danas nešto prije 18.30 policija je zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo, grad Karlovac. Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba. Policijski službenici postupanjem na terenu ubrzo su u mjestu Lemić Brdo pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te je navedena osoba pod nadzorom policije. Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja. Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije, priopćila je policija.


Pripadnici ATJ Lučko sa specijalnim navalnim vozilom Gurka u Karlovcu priveli su osobu osumnjičenu za pucnjavu.

- Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi Policijska uprava karlovačka žurno je uputila na teren policijske timove (pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije). S obzirom na informacije da je osoba i dalje naoružana upućen je alarm Antiterorističkoj jedinici Lučko koja je prema Karlovcu uputila više taktičkih timova. Pripadnici ATJ Lučko izvršili su zadatak za 40 minuta (vrijeme od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe), objavila je policija.

Galerija
Pucnjava u Lemić Brdu, Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pucnjava u Lemić Brdu, Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELLPucnjava u Lemić Brdu, Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!