Policija o pucnjavi u Zagrebu, muškarac prijavljen zbog plinskog pištolja

05.12.2022.

Zadnja izmjena 20:29

Autor: T.V./HRT

Očevid policije

Očevid policije

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Temeljem dojave koju je Policijska uprava zagrebačka zaprimila oko 13.15 sati o možebitnoj pucnjavi i sukobu dvije osobe na području Centra, Tkalčićevoj ulici, policijski službenici su osobe koje se dovode u vezu s događajem, 46-godišnjaka i 36-godišnjaka, stavili pod nadzor.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 46-godišnjak posjedovao plinsko oružje iz kojeg je pucao u trenutku dok je 36-godišnjak bio na udaljenosti na kojoj mu nije bio ugrožen život te da ozlijeđenih osoba nije bilo.

Po utvrđenim činjenicama i svim okolnostima, utvrđeno je kako ne postoje elementi kaznenog djela, već da su 46-godišnjak i 36-godišnjak počinili prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 46-godišnjak počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!